niedziela, 16 marca 2014

GOLABKI Z KARKOWKI

Nie zawsze muszą być gołąbki z mielonego mięsa i ryżu... Tak dla odmiany polecam gołąbki z karkówki.

Składniki

6 kotletów z karkówki

 250 g pieczarek

300 g kapusty kiszonej

1 cebula

 olej

 sól, pieprz, przyprawa do duszonego mięsa

6 liści kapusty

Pieczarki podsmażyc z cebula, dodać kapustę kiszoną, podsmażać razem, doprawić.



Kotlety z karkówki rozbić, doprawić, na każdy wyłożyć porcję farszu kapuściano-pieczarkowego, zawinąć i podsmażać na oliwie do zarumienienia. Następnie każdą roladkę zawinąć w liście kapusty. Moje liście były małe, więc dałam po 3 liście i obwinęłam nitką, by się nie rozpadły. Po zwinięciu w kapustę podsmażamy na tłuszczu od podsmażania roladek i układamy w naczyniu żaroodpornym. Pieczemy około 60 minut  w 180 stopniach.


Po podsmażeniu  gołąbków patelnię zalewamy wodą i tym zalewamy gołąbki.
Posypujemy przyprawami do duszonego mięsa.


Życzę smacznego... I polecam!


...:))

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz